Arkadaşlar duyduğumda şaşırdığım 2 teoriden bahsetmek istiyorum.Belki çoğunuz biliyordur.
O kişiler "yAv bUnLar esKidi gÜnaydIN haha " demeden hemen anlatayım.
1->Son ejderdoğan olan biz aslında Talos'un nirne tekrar gönderilişi olabilir mi ?
Yani oyuna başlarken karakterimizin yavaş yavaş kendine gelmesinin aslında Talos'un bilincinin ölümlü bir bedene geçmesi olabilir mi ?
Bunu destekleyecek bir örnek verirsek mesela Sovngarde'a gittiğimizde Talos'u orda görmedik.
Karakterimizin geçmişinden en ufak iz olmaması da bunu destekliyor.
2->Alduin'in tam da Helgen civarından geçişi bir tesadüf veya bizim varlığımızı hissetmesi değil de bütün isyancıları at arabalarından indirdikten sonra General Tullius'un Ulfricle konuşurken Ulfric'in mırıldanması aslında Alduin'i oraya shout yoluyla çağırması mıydı ?
He diyceksiniz ki shout sesli olur moruq taaa morrowindden duyulur o da bi ihtimal.
Bir diğer ihtimalse at arabasında Lokir'in tanrılara yalvarışının bir sonucu muydu Alduinin oraya gelmesi ?
Hadi tartışalım.
1- Eğer avatar olsaydık Akatosh'un avatarı olurduk, gerçi şu an bilmesek de gelecekte geçen bir oyunda belki döz ederler.
Talos tanrı mertebesine yükseldiği için Sovngarde'da olmaması normal
RPG oyunlarında, karakterle bütünleşmen için geçmişini koymazlar. Fallout'da ise geçmişin olsa da çoğu zaman kendi yolunu yapıyorsun. Mesela Fallout 4'de Nate isimli bir karakteri oynuyorsun direkt, ama insanlar kendi karakterini yaratmak istediği için çok beğenmedi
2- Kehanetler. Söyleyecek bir şeyim yok
Ulfric meditasyonunu yarıda bırakmış. 2, belki de 3 shout biliyordur, onunla alakası yok
Ben.
Teoriler pek mümkün değil. Özellikle Ulfric'in Alduin'i çağırdığı kısım çok saçma. Ulfric kim oluyorki bir tanrıyı çağırabiliyor? Alttarafı bir insanı her nord un öğrenebileceği sıradan bir nida ile yere sermiş.
Ejderdoğan aslında çok eski ve antik bir tanrıdır. Lakabı Ejderdoğan'dır, kendisi ise ismi bilinmez düzeni sağlayan bir tanrıdır. Lorkhan'ı falan tekleme yeteneğine sahiptir. Peki kimdir bu adam derseniz, kendisi aslında Son Ejderdoğan. Sürekli tarihi ileri geri sarıp milleti teklemek için Nirn'e iniyor...
1- Talos Sovngarde'da Ne İşi Var Herif Tanrı Amk
2-Ulfric Sıradan Bir Kuzeyli Evet Shout Atabiliyor Ama Böyle Biri Alduin'i Çağıramaz
İkiside imkansız. Talos bir tanrı olduğu için reenkarne olamaz. Talos, Sovngarde'ye giren bir Ejderdoğan için kendisini göstermez. Ejderdoğan, Dragonborn DLC'sinde Herma Mora'nın şampiyonu oluyor. CHIM açmış ve Lorkhan'ı mantlemiş bir tanrının reenkarnesi Herma Mora'nın şampiyonu olmaz. Ulfric'te Alduin'i çağırabilecek bir nida atamaz.
1-Talos Tanrı Sovngarde'da Ne İşi Var
2-Ulfric Alduin'i Uzay Ve Zamanın Arasındaki Boşluktan Çıkarıcak Kadar Güçlü Bir Nida Atamaz
Son ejderdoğan aslında son ejderdoğan.
Talos tanrı, Sovngarde'da ne işi var diyenler olmuş. Talos tanrı değil tanrılaştırılmış bir insan ve tapınılıyor.Talosun tanrı ilan edildiğini kanıtlayan bir olay veya Akatosh abiden bir açıklama var mı ?
Ve belki de yeni oyunda Alduin'i yok edip ejderhaların çağının yeniden başlamasının önüne geçtiğimizden son ejderdoğanı da tanrı olarak sayıcak bu kuzeyli ayyaşlar.
Bir de Alduin başka bir zamana gönderilmemiş miydi ? Boşluğa hapsetme veya alıkoyma gibi bişey hatırlamıyorum.
Birincisi Talos Tanrı olsa bile Akatosh bey bir açıklama yapamaz çünkü Aedralar Nirn'e müdahale edemiyor. İkincisi Talos gelmeden önce de Ejderdoğanlar vardı ve bizim Ejderdoğanımız sırf Alduin'i kesti diye en ulu Ejderdoğan değil. Üçüncüsü Ulfric o kadar güçlü değil yani normal bir insan.
Talos Lorkhan'ı Mantlingleyerek (yada chim açarak) yarı tanrı oluyor ölünce fani bedenden kurtulduğu için tam bir tanrı haline gelmeyi başarıyor yani insanlar tarafından tanrı ilan edilmiyor, ayrıca tıpkı yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi Aedralar kendi aralarında yaptıkları bir anlaşma sebebiyle Nirn'e müdahale etmiyorlar yani kısacası Akatosh'un açıklamasına gerek yok. Kısacası Sovngarde da bulunmasına gerek yok aslında burada aklıma bir şey takıldı yarın sorarım herhalde 😀
Bu arada lokir'in çağrılarına cevap vermek için gelmiyor.
Yani özetlemek gerekirse Lore'da geçtiği gibi Talos CHIM açıyor ve tanrı oluyor. Fani iken de zaten bir ejderdoğandı, ondan önce de ejderdoğanlar vardı sonra da ejderdoğanlar geldi. Yani reenkarne olamaz. Her gün onlarca insan, elf vs. dua ediyor yani sadece Lokir'in duası ile gelmez. Ulfric gayet normal bir Nord ve sadece birkaç nida biliyordur belki Alduin'i tanımıyordur bile. Bildiğim kadarıyla nida atması için sesli olması lazım, muhtemelen orada homurdanırken Tullius'a sövüyor.
hayır BEN